torstai 1. lokakuuta 2009

voi meitä!

Nyt saivat toimittajien huhut lopullisen niitin, kun kuitenkin Ferrari päätti pistää Kimin syrjään ja ottaa tilalle latinon. Tähän mennessä saaduista kommenteista voin vetää johtopäätöksenä, että kyseessä voisi olla jopa jonkinlainen rasisitinen toimi. Kimi hiljaisena puurtajana ja jäyhänä suomalaisena sai antaa paikan tuliselle latino-Alonsolle!

Tallipäällikkö Domenicalli ei kyllä Kimiä ole moittinut - päinvastoin, mutta Ferrarin pääpomo on antanut ymmärtää, että juuri Kimin luonne oli asia, joka sai heidät vaihtamaan miestä. Kun Kimi ei näytä tunteitaan, niin se kuulemma vaikeuttaa tiimin tiedonkulkua ja yhteistyötä. Itse työn laatu ja tulokset eivät siis ratkaisseet potkuja.
Eipä silti, huomasin itsekin aikoinaan työssä ollessani, että posken soittajat ja itsensä kehujat pärjäsivät hienosti, kun pomoilla ei ollut todellisia mittareita arvioida kunkin aikaansaannoksia. Hiljaiset puurtajat jäivät hyvin usein taka-alalle ja Nopen osille.
Sama tuntuu olevan meininki urheilussakin!

Itse asiassa Kimin lähdön kaikkia oikeita syitä ei varmasti tiedetä Ferrarin ulkopuolella, mutta varmasti Alonson tukijana oleva Santander-pankki suurine seteleineen auttoi Ferraria tekemään päätöksen Alonson hyväksi. Kimillä kun ei ole tuollaisia edunvalvojia, niin lopputulos oli kaiketi selvä.
Uskon ja toivon, että Kimi saa oikeilla ansioillaan sellaisen työpaikan, kun haluaa. Periaatteessahan hän ei ole enää taloudellisesti sellaisessa asemassa, että töitä tarvitsisi tehdä, mutta ehkä polte voittamisesta on kuitenkin niin kova, että kilpaileminen jatkuu. Ja hyvä niin!

Heikin tilanne on paljon kinkkisempi, kun hänen managerinsa ei saa toimia F1-rintamalla lainkaan. Sopimusten neuvottelu jää Heikin itsensä harteille, ellei nopeasti löydy uutta ja toimivampaa manageria. Vaikka Renault ja entinen manageri ovat Heikkiä nostaneet korkeimmalle tasolle, niin Heikkikin sai aikoinaan kärsiä, kun oli Alonson tieltä väistyttävä Renaultilla. Ja jälleen ehkä Alonson siirrot vaikuttavat myös Heikin kuvioihin mutkan kautta.
Heikki, vaikka onkin suomussalmelainen, on todella vilkas ja ulospäinsuuntautuva, positiivinen tyyppi, joka varmasti näyttää myös tunteensa. Ja on myös hyvä tiimipeluri, joten paikka F1:ssä löytynee hänellekin.

Alonsoa en ole koskaan pitänyt minään tiimipelurina. Aina hänen on ollut oltava selvä ykköskuski. Jos näin ei ole ollut, niin silloin on räiskynyt. Nytkin hän on vaatinut Ferrarille omia miehiään Rellulta, McLarenilta ja jopa Red Bullilta. Minä olisin Ferraripomon housuissa kyllä varuillani! Ja Massakin saa jälleen tyytyä toisen viulun soitteluun!
Sitäpaitsi Alonso on ollut kahdessa merkittävässä tapahtumassa osapuolena, mutta on selvinnyt kuin koira veräjästä. Ensin oli erilaisten teknisten tietojen vaihto-operaatio eri tallien välillä ja sitten viime vuotinen Alonson järjestäminen kisan voittajaksi. Alonso ei noita juttuja itse tehnyt, mutta uskoaksen tiesi, mitä noissa jutuissa tapahtui. Siis Alonso pyrkii olemaan kaikessa seuraava Schumacher tai jopa enemmän ja keinolla millä tahansa - ehkä.

Joskus on kiva katsella noita juttuja selkeästi sinivalkoisten lasien läpi. Sen itselleni sallin!

Ei kommentteja: