torstai 8. lokakuuta 2009

melkoinen yllätys!

Surffailin illalla netissä ja etsiskelin jotakin asiaa paikallisen kirjaston sivuilta. Olin jo löytänyt etsimäni, mutta pistin hakuun romaanini "reppanan". Ja ihme oli suuri, sillä Kirkes -kirjastojen piirissä oli teos pistetty Tuusulan kirjastoon jo hankintaan.

Sitten plarasin läpi lähes kaikki Suomen kirjastot ja teostani oli pistetty hankintaan eri puolille maata lähes 20 kappaletta. Kirjani oli huomattu Lahdessa, Haminassa ja Kouvolassa, Mikkelissä ja ympäristössä, Kainuussa Kajaanissa ja Suomussalmella, Ilomantsissa, Keuruulla, Multialla ja Saarijärvellä, Kuopiossa ja ympäristössä, Turussa ja ympäristössä sekä Taivalkoskella. En tiedä, mitä kautta tieto kirjastoihin on mennyt, koska ainoastaan Mäntsälän Viikkouutisissa ja Keski-Uusimaa -lehdessä on ollut juttu kirjasta.

Kuitenkin mielialani nousi sen verran, että muutin blogini pohjavärin mustasta siniseksi. Sinänsä kirjastoihin tilatut kirjat eivät vielä takaa luetaanko niitä, mutta on se ainakin mahdollista, kun nide löytyy omasta kirjastosta. Aika näyttää, millaista palautetta maakunnista alkaa kuulua? Tuskinpa kuitenkaan mitään merkittävää, eihän meillä ole tapana pistää lukemamme kirjan kirjoittajalle mitään viestiä siitä, tykkäsimmekö teoksesta vai emme. Olisi jotenkin ennenkuulumatonta, jos nyt tämän kirjan suhteen tapahtuisi muuta.

Ei kommentteja: