tiistai 29. syyskuuta 2009

kummalliset voimat!

En ole tähän mennessä vaivannut erikoisemmin päätäni mediassa jo pitkän aikaa vallinneeseen pääasiaan eli vaalirahakohuun. Mutta nyt alkaa olla jo todella selvästi nähtävissä, että kaikki voimat on valjastettu hallituksen ja erityisesti pääministerin kaatamiseksi. Mutta asiassa on puolia, joita minä en pähkäilyjenkään jälkeen tajua, vaikka en mitään korruptiota tai lahjontaa voi hyväksyäkään:

- kaikki edustajaehdokkaat ovat saaneet erilaisia määriä rahaa vaalitoimintaansa erilaisista lähteistä, jotka lahjoittajat aivan varmasti tavalla tai toisella lahjoitustaan antaessaan ainakin salaa ovat toivoneet, että kyseinen ehdokas jollakin tavalla pitäisi toimissaan mielessä rahoittajansa. Rahoittajat siis toivovat, että heidän etujaan valvottaisiin politiikkaa tehtäessä. Tunnetustihan ilmaisia lounaita ei ole

- media on alkanut tonkia edustajien ilmoituksia rahoittajistaan ja on selkeästi määritellyt jotkut rahoittajatahot enemmän moitittavaksi kuin toiset. Mm. oppositiopuolueille ja jopa presidentin vaalikampanjaan ay-liikkeiden taholta syydetyt suuret rahat ovat mediassa melkoisen hyväksyttyjä edunvalvontaeriä. Minusta ne kuitenkin ovat täysin samassa kategoriassa muiden edunvalvontatukien kanssa antaapa niitä sitten firmat, säätiöt tai mitkä tahansa instanssit

- kaikkein pahinta tuntuvat olevan hallituspuolueiden saamat tuet, jotka jollakin tapaa ovat johdettavissa Nova Groupin suuntaan. Toki jossakin on ollut esillä, että kyseisiltä apajilta on tukea valunut myös oppositiopuolueiden edustajille, mutta ne on ainakin minun ymmärrykseni mukaan ohitettu melkoisen kepeästi. Koko Nova-keskustelussa ei näytä olevan mitään järkeä. Minulle ei ole valjennut, miksi konkurssiin menneen firman antamia tukia pitää maksaa takaisin? Samalla periaatteellahan pesä voisi vaatia takaisin esimerkiksi Novan työntekijöilleen maksamia palkkoja! Olen sitä mieltä, että kun rahat on maksettu ja ne on viety kirjanpitoon, niin silloin ne eivät ole enää firman takaisinperittäviä, ellei ole tapahtunut mitään rikollista tai laitonta. Ja vaalituetkaan eivät ole olleet käsittääkseni laittomia. Nyt ollaan jotenkin ihmeellisillä poluilla!

- kun pääministeriä ei ole vieläkään saatu eroamaan tai muuten kammettua pois virastaan, niin jopa lopulta on löydetty ilmiantaja, joka pystyy ainakin toistaisesti anonyyminä todistamaan, että pääministerin omakotityömaalle on joku lahjoittanut merkittävän rakennustarvike-erän. Talo on ollut rakenteilla n. 13 vuotta sitten. Mitähän vielä keksittäneen/löydettäneen?
Kahden talon rakentaneena/rakennuttaneena voin sanoa, että on melkein mahdotonta puolustautua noin hataria väitteitä vastaan. Asuimme ensimmäisessä talossamme 18 vuotta ja siltä työmaalta ei enää ole tallessa mitään lippusia, koska muuton aikana hävitettiin kaikki ns. yli-ikäiset ja joutavat dokumentit. Nykyisestä talostamme meillä kyllä on jokainen lappunen tallessa ainakin vielä jonkun vuoden. Minä en suostunut hankkimaan mitään ilman kuittia, vaikka sellaisiin kyllä houkutuksia heitettiinkin. Tuon tietää varmasti jokainen omakotitaloa rakennuttanut.
Toivon, että pääministeri on ollut tarkka myös noissa asioissa, eikä ole hävittänyt mitään tositteita.
Minun taholtani pääministeri on ainakin nyt tiedossa olevien seikkojen vuoksi saanut viime aikoina rutkasti sympatiapisteitä, ja eipä sitä tiedä, vaikka joskus antaisin hänelle joissakin vaaleissa jopa äänenikin, vaikka täysin puolueeton olenkin. En jaksa ymmärtää sortoa millään tasolla!

- minusta on ihan hyvä, että erään oppositiopuolueen äänekkäin edustaja on saanut tehtyä ainakin yhden varteenotettavan esityksen: kaikki vaalituet kielletään. Joka haluaa mennä vaaleissa läpi, niin hoitakoon omasta kukkarostaan (ellei sitäkin kielletä) kaiken mainontansa ja esillepanonsa. Sen jälkeen saattaisi eduskunta näyttää vähän erilaiselta kuin nykyään. Kansanedustajat olisivat mitä todennäköisimmin urheilijoita, taiteilijoita tai muita julkisuuden henkilöitä. Tuskinpa asiat noilla paljon huonompaan suuntaan menisivät ja paljon rahaa säästyisi tärkeämpiin juttuihin!

Ei kommentteja: