lauantai 21. maaliskuuta 2009

kevättä rinnassa!

Kuvassa on harrastekalustoani. Kaksi ensimmäistä ovat pelkästään kesäajokkeja, mutta viimeisenä majaileva on todella hyödyllinen työkoneeni ympäri vuoden. Sillä hoidan kaikki lumityöt, joita on melkoisesti, vaikka meteorologit muuta väittävät. Kesäsin mönkijä on pelkästään kuljettamassa polttopuita metsästä tai joitakin muita tontilla liikuteltavaa.

Mini kävi tämän talven aikaan tänään ensimmäistä kertaa ulkona. Tein siihen pienen huollon, kiristelin kannen, imusarjan ja pakosarjan pultit momenttinsa ja säädin venttiilit. Myös takajousitukseen tein pientä hienosäätöä. Ja olihan sen kone tuollaisten jälkeen vielä käytettävä lämpöiseksi. Yleensä olen pitänyt tapanani muutaman kerran talvessa käytellä nuo kesäkoneet lämpöiseksi. Moto Guzzi ei nyt päässyt käymään, kun olin tehnyt sen juuri muutama viikko sitten, mutta ulkona pääsi sekin piipahtamaan.

Lisäksi minulla on vielä yksi varma merkki, että kevät alkaa olla tulollaan. Levittelin muutama päivä sitten tänne minun työtilaani puttimaton ja kirjoittamisen lomassa käyn aina silloin tällöin puttaamassa muutaman pallon ajatusten virkistämiseksi. Ja viime viikon perjantaina oli käytävä Messukeskuksessa golfmessuilla, sekin osoittaa, että ihan tuossa tuokiossa on jo kesä!
Toki minä olen aiemmin ollut selkeästi talvi-ihminen, kun hiihto oli merkittävässä roolissa elämässäni. Taisin minä tänä talvena saada pari sataa kilometriä hiihdettyä. Viimeiset lenkit olivat jo ihan merkittäviä niin pituuden kuin laadunkin suhteen. Mutta keväthiihto ei ole koskaan miellyttänyt. Mieluummin hiihdän syksyllä ensimmäisten lumien aikaan. Jotenkin nyt ikäloppuna alkavat nuo kesäjutut lisääntyä - talvelle jää oikeastaan vain nuo muutamat hiihtolenkit, lumityöt ja tietokoneen ääressä istuminen.

Formulakausikin alkaa tuossa tuokiossa ja sekin on selvä kevään merkki. Nyt onkin ihan mielenkiintoista, kun säännöt ovat muuttuneet melkoisen radikaalisti. Saapa nähdä, kuka on tehnyt läksynsä parhaiten! Mutta FIAn ja Bernien tempoilut kyllä tällaista tavista ihmetyttää. Välillä mestaruudet ratkotaan voittojen mukaan, välillä taas entiseen malliin. Ja kuljettajista tehdään FIAn sätkynukkeja, kun tuntuu siltä, että lehdistötilaisuuksissa istuminen, nimmareiden jakaminen ajavat itse kilpailemisen ohi. Ja vielä suoritusten jälkeenkin kuljettajat pakotetaan antamaan ihan tyhjänpäiväisiä lausuntoja medialle! Todella ihmeellistä!
Minua risoo joka ikisessä formulalähetyksessä ne liian monet erilaiset haastattelut, ennusteet ja lausunnot. Ja se ei riitä, että lausuntoja otetaan kuskeilta tai talleilta, vaan niitä koetetaan kiskoa entisiltä kuskeiltakin, joista jotkut antavatkin mielellään kaikenlaisia mielipiteitä ja ennustuksia. Miksi ei vain annettaisi ajaa kisat ja katsottaisiin tuloksista, miten kullakin on mennyt?
Jos noissa lausunnoissa ja ennusteissa edes joskus olisi jotakin uutta, niin silloinhan ne ehkä palvelisivat joitakin asioista tietämättömiä. Mutta meikäläinen kun on seurannut laajalti moottoriurheilua ainakin puoli vuosisataa, niin huonompaan suuntaan on menty. Mutta tämähän on onneksi vain minun mielipiteeni!

Mutta joka tapauksessa kevättä ja kesää kohti mennään!

Ei kommentteja: