tiistai 14. lokakuuta 2008

Ottaa päähän

Nyt ottaa todella pattiin. Nimittäin eilen julkaistiin juttu, että valtio menee ja ostaa Elisaan merkittävän omistuksen. Ja perusteena oli ei enempää tai vähempää kuin se, että on tärkeää, että televerkkojen omistus säilyy kansallisena!!! Kuinka politiikot ilkeävät tuollaista edes esittää, kun muistissa on Soneran polkeminen suohon!

Nyt eivät politiikot tahdo muistaa enää, että myydessään Soneraa ruotsalaisille alehinnalla, niin silloin kansalliset edut eivät olleet mukana lainkaan. Katsottiin, että kunhan saadaan valtion kassaan jokunen sentti, niin muulla ei ole väliä. Televerkkojen omistuksella ei päättäjien mielestä ollut mitään vaikutusta esim. kansakunnan turvallisuuteen - ehkäpä mieluummin päinvastoin.

No nyttemmin on kanta näemmä muuttunut ja siitä syystä jo norsunluutorneissa mietitään valtiolle turvallisuutta lisäävää omaa tietoliikenneverkkoa monen sadan miljoonan euron kustannuksella. Ja nyt sitten vielä tuo Eliisaa merkittävästi ostaminen. Tulee kansalliselle turvallisuudelle hintaa! Eiköhän jo pitäisi pistää kansakunnalle aikoinaan vääriä ratkaisuja tehneille muutakin kuin sulkia hattuun. Kun pieni ihminen tekee työnsä hyvin kaikkia ohjeita ja määräyksiä noudattaen, niin sellaisen niskaan ollaan kyllä helposti lastaamassa kaiken maailman vastuut muidenkin tekosista. Näistä voi lukea esimerkiksi kirjastani "kairoilta kahleisiin".

Että eipä tämä maailma ole missään mielessä oikeudenmukainen. Elisan väki on sitten ilmeisesti tärkeämpää politiikoille kuin Soneran väki aikanaan oli. Näinhän kyllä näytti olevan jo Posti - ja Lennätinlaitoksen aikaan, jos joku vielä niitä aikoja muistaa!

Ei kommentteja: