torstai 11. helmikuuta 2010

yt-neuvottelut, street view!

Jälleen kerran tänään pisti korvaan, kun eduskunnan kyselytunnin aikana politiikot puhuivat yt-neuvotteluista. Nyt keskusteltiin Oulun Yliopiston n. 200 henkilöä koskevista yhteistoimintaneuvotteluista, joita kuulemma käydään henkilöstön kanssa yhteistoimin - siis sanottiin ihan selvin sanoin, että neuvotteluja käydään yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa. Toivottavasti noin on!

Itse olin kaksi kertaa osallisena yt-neuvotteluissa ja meillä ei ollut mitään neuvotteluosuutta tapahtumiin. Meidän arvoisa johtajamme hoiti asiat niin, että hän pääsi eroon haluamistaan henkilöistä, eikä muulla ollut väliä. Kun tunsin kyseisen johtajan maineen ja osaksi myös omakohtaiset kokemukset olivat tukena, tein ensimmäisellä kerralla varsinaiseen yt-neuvottelutilaisuuteen oman muistion liitettäväksi pöytäkirjaan. Mutta niinhän siinä kävi, että johtajan sana oli laki. Siihen eivät pääluottamusmies tai muutkaan ns. vastuulliset johtajat ottaneet mitään kantaa, vaikka kovasti yritinkin. Ehkä se vaikutti asiaan, että kummallakaan kertaa minä ja joukkoni ei ollut poispotkittujen joukossa. Kaipa ne meinasivat, että turhaan valitat jostakin poisotetusta tulospalkkauksesta tai pakkosiirrosta organisaatiosta toiseen. Homma meni kummallakin kertaa kuten johtajamme oli jo aiemmin uhkaillut tapahtuvankin. Ainakin minulle jäi noista kerroista sellainen kuva, että on annettu härskille sanelupolitiikalle positiivinen nimi.

Katselin googlen street view-sovellusta, kun on kuulemma jo tehty muutamia valituksia intimiteettiloukkauksista kyseisessä palvelussa. Meille tänne korpeen ei ollut palvelua lainkaan, kuten on luonnollistakin. Ketäpä puput tai muut metsän elävät niin paljoa kiinnostaisi, että pitäisi niitä oikein tietokoneelta katsella. Mäntsälän keskustasta ja eri yritysten läheltä oli kyllä kuvia, ja kävin sitten lisäksi katselmassa Hesan useitakin eri osoitteita. Kyllähän kuvista paikat tunsin. Ketään tuttua ihmistä tai autoa ei kyllä silmiini sattunut. Olihan siellä sutattu tiettyjä tunnisteita, joten täytyy varmasti olla melkoisen tuttu kohde, jos kuvasta jotakin irti saisi.
Ehkäpä googlen pitäisi käydä kuvaamassa aikaisin kesäaamuina kadut, jolloin ne muutamat ehkä tunnistettavat kohteet olisi helppoa jälkikäteen poistaa kokonaan kuvista. Meiltä voisi näytellä maailmalle pelkkiä tyhjiä katuja! Sehän voisi olla melkoinen markkinoinnillinen pläjäys ylikansoitettujen cityjen raharikkaille - olisi tarjolla rauhaa ja kalliilla. Idea on vapaasti käytettävissä.

Ei kommentteja: