torstai 9. huhtikuuta 2009

Erilaisia tarjouksia!

Tämän blogin syntymiseen johti puhelu, jonka sain keskiviikkoiltana.

Puhelu sujui suunnilleen tähän malliin:
- Alpo, vastasin normaaliin tyyliini.
- Esittely, josta en saanut mitään selvää, koska taustalla oli aivan valtaisa mekkala.
- Sinullahan on Soneran liittymä? kuulen naisäänen mekkalan keskeltä.
- Kyllä on, vastaan lähes apaattisesti.
- Millaiset sinun puhelumaksusi ovat?
- Meillä on vaimon kanssa yhteislaskutus ja kuukaudessa se on 40 - 50€.
- Puhutko vai lähetätkö paljon tekstiviestejä?
- Puhun ainoastaan pakolliset ja tekstejä lähettelen jonkun verran ja myös numerotiedusteluun, kun tarvitsee saada esimerkiksi osoitteita.
- S-lahdella nuo puhelukustannukset voitaisiin puolittaa, sanoo soittaja.
- Minä en missään tapauksessa lähde kyseisen firman asiakkaaksi, joka ei koskaan ole tehnyt positiivista tulosta!
- Hyvää illan jatkoa!
- Samoin!

Enhän minä ihan tarkaan tiedä, jos kyseinen firma olisi joskus ollut jopa plussalla, mutta kun tiedotusvälineiden varassa elelen, niin hyvin negatiivinen kuva minulle on tullut sen tuloksentekokyvyistä.
Miksi sitten en ota hyötyä itselleni, jos liittymäni maksut todella puolittuisivat?
Yksinkertaisesti siksi, että mielestäni firman, joka perustaa markkinointinsa halpuuteen, tulee näyttää, että se tulee toimeen niillä taksoilla, joita se perii. Kun se ei tule toimeen, niin jostakinhan sen on saatava pussiinsa katetta, jotta firma ylipäänsä pysyisi pystyssä. Siis joku subventoi epätervettä kilpailua! Tai kyllähän se tiedetään, kenen pussilla kyseinen firma häärää!

Vaihdoimme talvella pankkia. Ei siksi, että olisimme olleet entiseen kovin tyytymättömiä, mutta kun konttori on Hyrylässä, niin jonkin verran tuli ylimääräistä ajelua esim. korttien kanssa. Nyt vaihdoimme paikalliseen pankkiin.
Kyseisellä pankilla on yhteistoimintaa erään vakuutusyhtiön kanssa, joten pankin vaihdon yhteydessä meille ikäänkuin tarjottiin myös vaihtoa vakuutuksiemme hoitajaksi. Koska tili on pieni ja menot vielä suuret, kun on edelleen makseltava paksulompsaisten laki-ihmisten palkkioita, niin ajattelimme pyytää kaiken kattavan tarjouksen. Hämmästys oli suuri, koska meidän vakuutusmaksumme olisivat nousseet yli 300 € vuodessa. Siis ei aina vaihtamalla saa hyötyä. Eikä vaihdettu!

Seurailen keskustelua moottoripyöräilijöiden sivustoilla ja sieltä sain vinkkiä, että parilta yhtiöltä saisi edullisia vakuutuksia. Minulla on pyörän vakuutus ihan muussa yhtiössä kuin muut vakuutukset. Siksi lähetin tarjouspyynnön meidän pääasialliselle vakuuttajallemme ja eräälle toiselle yhtiölle. Pyörän vakuutukset ovat tällä hetkellä n. 600 € vuodessa, joten tuohon summaan olisi tehnyt hyvää saada alennusta. Ensin tuli tarjous ihan uudesta yhtiöstä. Tarjous olikin n. 100 € halvempi kuin nykyinen, mutta jäin odottelemaan meidän oman yhtiön vakuutustarjousta. Hämmästys oli melkoinen, kun maksu olisi n. 900 € vuodessa. Ihmettelin keskustelupalstalla saamaani tarjousta ja selvisi, että kyseisen yhtiön vakuutukset ovat edullisia vain vanhoille pyörille! No sehän asia muuttuu ajan oloon, mutta vakuutuksia en kyseiseen yhtiöön siirrä tässä odotteluvaiheessa. Katsotaan sitten, kun pyörä on vanha, jos sitten en itsekin ole jo liian vanha pärrällä ajelemaan!

Ei kommentteja: