sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Talvi jatkuu -toivottavasti vielä jonkin aikaa


Alkutalvea

Kirjoitusurakkaa olen tehnyt lähes joka päivä tämän vuoden aikana, joten en ole tännekään ehtinyt mitään kirjoitella. Nyt sain flunssan ja nyt eivät aivot oikein toimi, joten voin pistää jotakin tänne blogien puolelle.
Ehkä olen saanut kirjoitustavoitteestani noin vajaan kolmasosan talteen. Olen siis suunnilleen aikataulussa, koska tavoitteenani oli saada versio yksi valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä. Sen jälkeen on tiedossa se kaikkein pitkäpiimäisin vaihe eli koko aineiston läpikäynti, joka tarkoittaa uudelleen kirjoittamista, jonkun osan poistamista, kappalejärjestysten muuttamista, aikamuotojen tarkentamista ja tietenkin kirjoitusvirheiden etsimistä. Huhtikuussa pitäisi saada aineisto oikolukijan reposteltavaksi.  
Kirjoitan yleensä vain tunnin pari, korkeintaan neljä tuntia, mutta ajatustyötä teen tietenkin lähes koko ajan. Onpa joskus täytynyt nousta yölläkin
kirjoittamaan, kun on tullut joku ahaa-elämys. Viime aikoina ovat myös lumityöt kuormittaneet jonkin verran. Muutaman sentin lumet olen työntänyt ihan kolalla, vaikka putsattava alue onkin melko suuri. Pari kovempaa sadetta iski päälle, joten mönkijällä tein ihan käsineni säästämiseksi työt. Toisella kertaa oli tullut parikymmentä senttiä melko raskasta lunta. Mönkijällä sain tehtyä vuoren päällä olevan alueen ja pääsin juuri alas tien oikeaa reunaa, kun kiinalainen kilahti ja sammui siihen paikkaan. Hommat oli tehtävä loppuun kolalla. Kun olin tehnyt viimeisetkin pukkaukset, menin kokeilemaan mönkkäriä, ja sehän pärähti käymään. Kahden perättäisen lumityön aikana joku mikrokytkin oli saanut kaiketi kosteutta ja esti käynnistämisen.
Autotalli.comissa on edelleen Minin myynti-ilmoitus, ja viikko sitten sain postia, että voisiko autoa tulla katsomaan. Eipä kaveria näkynyt! Olkoon tallissa, kun ei se siellä paljon tilaa vaadi.
Hiihtelemässä olen käynyt jonkin verran. Täytyy kättä säästellä, joten kaksi - kolme lenkkiä perättäisinä päivinä olen käynyt hiihtämässä. Pisin lenkki on ollut 16 ja lyhin 8 km. Ennen flunssaa alkoi jo aika mukavasti sujua, ei tarvinnut enää seisoskella ja palautella, mutta nyt sitten tulee takapakkia, toivottavasti ei kovin pitkää taukoa tulisi.
Tuli melkoinen yllätys, kun tarkistusajoissa tasoitukseni golfissa tipahti singelin puolelle. Kisat menivät kuitenkin niin hyvin, että sieltähän se. Sen verran itseäni palkitsin, että hankin uudet rautamailat. Tuskin asialla on mitään merkitystä peliini, mutta onpahan vaihtelua. Entiset mailat pistin myyntiin tori.fi -sivuille. Onhan mailoilla meriittiä, kun tiputtivat tasoitukseni kuudestatoista kymmenen alle. Ensi kesä on jälleen arvoitus, kun nyt oikea käsi on ollut kipeänä, lajiharjoituksia en ole voinut tänäkään talvena ottaa ohjelmaan.
Vaimo on tarjonnut erilaisille elikoille kymmeniä kiloja auringonkukan siemeniä, pähkinöitä ja talipalloja. Ja onhan sieltä voinut seurailla eläinten toimintaa. Jopa pähkinänakkeli oli vieraana jossakin vaiheessa.  Oravat ja fasaanit ovat olleet vieraina, tosin fasaaneja ei ole nyt lumisateiden jälkeen näkynyt. Tintit ovat tietenkin ne pääasiallisimmat siivekkäät.

 

Ei kommentteja: