maanantai 21. joulukuuta 2009

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2010!

Tämä kulunut vuosi oli meikäläiselle melko saamatonta aikaa, ellei sitä lasketa, että sain kuin sainkin romaanini ulos painosta ja myyntiin ja toisen, kuvakirjan koiristamme, aivan nyt joulun alla. Näytteet ovat tulossa kustantajalta DHL:n kautta ehkäpä vielä ennen joulupukin tuloa. Valitettavasti olen onnistunut saamaan painoa lisää edellisen vuoden vaihteesta 7 - 8 kiloa. Tuota en kyllä jaksa millään mittarilla laskea itsellení eduksi - päinvastoin.

Masennus on jälleen saanut hieman niskalenkkiä, mutta olen tajunnut itse lisätä kemiaa, jotta saisin edes nukuttua riittävästi. Lisäksi vaimo on joutunut sairaalahoitoon kahteen eri kertaan, joten emme ole edelleenkään yläkerran ukon suosiossa. Mitähän pahaa olemme tehneet, kun elomme on ollut niin kovin takkuista tämän vuosituhannen aikana?

Oikeastaan liikenne ja autoilut ovat seikkoja, joihin jaksan kiinnittää edelleen huomiota. Tietoliikenne ja viestintä ei jaksa enää kiinnostaa. Korkeintaan johan minä sanoin jo aikoja sitten, että kuralle menee -periaatteella tulee joskus mietittyä asioita. Eipä silti niinhän nuo monet asioissa vielä mukana olevatkin tuumailevat.
Mutta tieliikenne aina kiinnostaa. Edellisessä blogissani kerroin, että Kainuussa ajettiin todella nätisti. kun tiet olivat jäisiä. Kukaan ei edes yrittänyt ajella liikennemerkkien ilmoittamilla nopeuksilla. Kun osaa ajaa, niin "perse" ilmoittaa jo auton pienistä liikkeistä, että on liukasta ja silloin ajoneuvon kuljettaja pysyy todella kuljettajana. Etelän väellä ei ole ehkä noita geenejä lainkaan ja he eivät yksinkertaisesti pysty aistimaan liukkautta ja kun aivotkin ovat yleensä narikassa, niin silloin tapahtuu ja rytisee.
Kävimme eilen Järvenpäässsä ja meno oli todella karmivaa. Jäisellä tiellä osa autoilijoista posotteli sellaisia 120 päälle olevia nopeuksia ja ajoneuvojen välit olivat todella lyhyitä jopa kesäisiin olosuhteisiin. Ja tiedot kertoivatkin lukuisista onnettomuuksista ja jopa parista kuolonkolarista, vaikka oli kyse viikonlopusta.
Kainuussa ollessani serkkuni kysyi minulta, että kun olen ollut täällä etelässä jo kolmisenkymmentä vuotta, niin olenko saanut selville, mikä etelän ihmisissä oikein on vikana, kun ne hänenkin mielestä käyttäytyvät niin ihmeellisesti monissa eri tilanteissa. No eihän minulla ollut kysymykseen vastausta, mutta olen noita asioita kyllä pähkäillyt itsekin.

Sattuuhan onnettomuuksia pohjoisessakin ja voi se sattua minullekin, vaikka paasaankin monta kertaa vuodessa liikenteessä havaitsemistani asioista. Mutta olen aikoinani opetellut auton käsittelyä ja olen jopa ajanut kilpaakin, joten teknisenä suorituksena auton käsittely on hanskassa, mutta liikenteessä on niin paljon muitakin tekijöitä, jotka voivat saada onnettomuuden aikaan. Ja kun muutenkin on tuota epäonnea tai hankaluuksia ollut ihan riittämiin! Mutta sen voin taata, että tahallani en auto-onnettomuutta aiheuta. Jos haluan kelata itseltäni hengen, niin siihen kyllä etsin ihan muut keinot. Ja ikähän hoitaa sen puolen kyllä varmasti jossakin vaiheessa.

Tulipa lopultakin kunnon lumikelit, pääsin tekemään jo lumitöitäkin! Kun pääsisi vielä suksille, niin voisi yrittää ottaa jonkun kilon pois ylimääräisestä läskistä. Joka tapauksessa masennus ja ruokahalu ovat sellainen yhdistelmä, että läskien kuluttaminen tulee olemaan vaikeaa. Mutta aika näyttää, miten äijän käy.

Suuret kiitokset niille, jotka ovat antaneet kommentteja kirjoistani! Ja se on ollut tietenkin erityisesti miellyttävää ja myös uskomatonta, että kirjojani on kiitelty. Omat tavoitteeni kirjoittamisessa olen jo saavuttanut. Olen kirjoittanut kaksi terapiakirjaa, jo kouluikäisenä tavoitteekseni asettamani romaanin ja kaksi harrastuksiini liittyvää kirjaa. Saattaa kuitenkin olla, että kirjoittamiseni jatkuu, ainakin mielessäni kypsyttelen seuraavaa romaanin tarinaa.

Joka tapauksessa kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

1 kommentti:

Ilkka Hyttinen kirjoitti...

Terve Alpo!

Onnea uusienkin kirjojesi julkaistuttua! Mulla ja meillä aika tahtoo pysyä aina jäljessä - aika ei tahdo millään riittää - mulla varsinkin, kun kaikki mikä on yli 0,5 sek odotusta on liikaa... Näin varsinkin täällä digimaailmassa, huolimatta siitä, että meillä on käytössä 24 M laajakaista ja uusin Fujitsun läppäri W- seiskoineen...

No joo, tuosta liikenteestäkin olisi juttua vaikka kuinka, sielläkin päin kymmeniä vuosia asuneena vuodesta -63 lähtien...Sen verran vain, että kyllä täällä luonnon keskellä on sitten mukavaa Satakunnan Lapissa - tiedät sen jo Kainuustakin - ensi kesänä meillä hr Jämillä purjetaitolennon MM- kisat - wellcome!

Olen jatkanut noita kirjoitteluja - viimeksi "naispappeudesta" - saa nähdä uskaltavatko julkaista... Jos kiinnostaa, niin voit lukea mm. tuulispiraaleista googlaamalla windspiral + tuulenpuoli, windside, "tuulispiraalilla omankin talon sähköt" (lähinnä Eija-Riitta Korholan blogista CO2- raportti), GasEK- häkäpönttögeneraattori (sähköä ja lämpöä), jne.

Etsimme tänne Jämille lähinnä hiihtotunnelia varten edullista uuden teknologian sähkö- ja lämpöenergiaa ydinenergian ja DC3-propellien sijaan (eräiden mielestä ne symboloivat mersun tähtiä tai insinöörin sormusleikkausta...).

Mulle kirjoittelu on terapiaa, ei vaan tahdo löytyä kunnon vastusta, haasteita kyllä...

Sitä tässä vaan ihmettelen, että et ole päässyt masennuksesta vielä irti, oikeammin kierteestä. Oletko keskustellut sosiaalisessa kanssakäynnissä esim. Facebookissa, löydät sieltä yhteisen sivumme nimellämme Marjatta ja Ilkka Hyttinen, Marjatalla on myös oma sivunsa varmistukseksi, kun ovat poistaneet hänen sivunsa jo neljästi, meillä on siellä yli 2000 frendiä...

Ajatukset pois menneistä kohti myönteisyyksiä. Niinkauan on toivoa, kuin on täyttä elämääkin, on vain löydettävä täyden elämän Lähde ilman menestysteologiaa sun muita new ageja...

Et kai ole innostunut modifioimaan vanhoja kaaroja sähköautoiksi? 100 km ja 2 € ja silleen ja uusilla litiumeilla pian satojakin kilometrejä yhdellä latingilla...

Uusi s-postini: ilkkao.hyttinen@gmail.com

Hyvää loppuvuotta, vielä paljon parempaa Uutta Vuotta 2010 sinulle ja perheellesi, Siunauksin,

Ilkka ja Marjatta Hyttinen + mamma 84 v
Jämijärvi