keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Puuhastelua

On hieman ihmetelty, kun talipallojen muoviteline oli hajoitettu niin, että pallot eivät enää siinä pysyneet. Toissapäivänä puuhastelin kameran kanssa jotakin ja aivan saatumalta näin, että kurret olivat varmasti olleet asialla. Kyllä tämäkin veijari teki pitkään töitä lintujen ruokintapaikalla. Huomaa kyllä selän leveydestä, että on tainnut käydä muillakin ruokintapaikoilla. Nyt teline on metallia, että siitä vaan pureskelkoon!

Tein joskus vuosia sitten vanhoista VW Kuplan osista ja rautaromusta vahdiksi kukkulallemme romuairiksen. Nyt se on jo mukavasti saanut oikeaa värisävyä, kun ruoste on sen pintaan iskenyt. Airiksethan ovat päävärisävyltään ruskeita!


Nyt syksyllä meillä kävi airiskasvattaja Ruotsista ja hän vaati, että minun on tehtävä hänellekin romuairis pihamaalleen. Minä olin pistänyt kaikki kuplan osat romikselle, joten eipä minulla toiseen ollutkaan tarveaineita. Mutta hätiin tuli Vantaalla asusteleva Timo P. Häneltä löytyivät etukäpäliksi kuplan vetoakselit, takakäpäliksi kuplan vääntösauvat ja niskaksi etupellin jousi. Mutta riittävän paksua rautaputkea rungoksi en löytänyt mistään. Runko oli tehtävä kymmenen sentin putkesta, joten tulollaan oli suhteellisen kaponen airis. Varastosta löysin reisiksi käytetyt kuplan takaiskarit. Ovat vielä kaasumallia, kun kisahommissa sellaisia aikoinaan pelkästään käytin. Pään ja rinnan sekä selän muotoilin ihan pellistä. Silmiksi tuli 17 mm:n pultit ja nokaksi vielä isompi pultin kanta. Ja hännäksi sai kelvata pätkä betonirautaa.


Uudempi on vielä vähän kalpea, mutta sateiset säät tekevät sille hyvää, vähitellen se saa oikeaa väriä!
Saa nähdä kelpaako Ruotsiin! Jos ei, niin olkoon sitten tuossa entisen vieressä.

Tänään tuli vuoden viimeinen TM. Siinä sitten olí vuoden auto -äänestyksen tulokset. Ja tietenkin se Opel voitti yhdellä äänellä Ford Fiestan. Alfa Romeon Mito taisi olla neljäs! Jos bensan hinta olisi pysynyt äänestysaikanakin kesän lukemissa, niin Fiesta olisi silloin mitä suurimmalla todennäköisyydellä ollut ykkönen, mutta kun tällä hetkellä bensa on lähes ilmaista. Tai mistäpä niistä toimittajista tietää, miten ne äänestävät. Niillähän voi olla aivan erilaiset kriteerit kuin yleisöllä. Hehän eivät itse maksa autoilujaan - ainakin niin oletan!

Ei kommentteja: