sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Golfia


Mäntsälän golfmestaruus 2015

Mäntsälän mestaruus on pelattu aina ilman tasoituksia ja pitemmällä kentällä kuin normaalit openkisat. Siis ukot löivät valkoisilta ja tytöt sinisiltä. Itse en ole aiemmin osallistunut kyseiseen kisaan, en ylipäänsä ole muutamaan vuoteen pelannut valkoisilta. Pääasiassa me seniorit pelailemme kisoissa punaisilta, joka tarkoittaa Hirvihaarassa noin kilometrin lyhyempää reittiä. Muissa kisoissa pelaamme keltaisilta. Silloin väylien pituus asettuu punaisten ja valkoisten puoliväliin.

Nyt siis päätin lähteä mukaan, kun oli lupailtu mukavia ilmoja. Menestymistoiveet olin haudannut jo lähtiessä, kunhan tulee liikuntaa kymmenisen kilometriä ja toivottavasti lyöntejä ei tule paljon yli sadan. Seurakseni sain nuoren miehen Jarnon ja hieman vanhemman herrasmiehen Paavon.

 
Ja sitten muistikuviin kisasta:

Ykkönen (PAR5 478m, hcp11): Jarno aloitti ja veti outtiin ensimmäisen pallonsa, Paavo pisti väylälle ja myös oma avaukseni ylsi väylälle, vaikka pelkäsin, että en pääse edes veden yli. Jarno pääsi vasta kolmannella pallolla liikkeelle. Kohtalaisella kakkosella pääsin 150:n paalujen väliin. Lähestyminen greenin kanttiin, josta peli jatkui putterilla. Parputti meni aivan reiän vierestä ohi, tuloskorttiin tuli siis bogey.

Kakkonen (PAR4 342m, hcp9): Ihan hyvä avaus 150:n paalun  viereen väylälle. Kakkonen päätyi 30 metrin päähän raffiin oikealle. Huono chippi ylsi nippa nappa greenille. Pitkä ja hieno putti ohitti reiän aivan läheltä, joten tuloskorttiin merkattiin bogey.

Kolmonen (PAR4 331m, hcp1): Avaus päätyi raffiin mäen rinteeseen matkaa greenille jäi noin 145 m. Lyöntipaikka oli vino, joten pyrin varmasti vasemmalle greenin kanttiin.  Pallo löytyi jälleen raffista, josta söpsö chippi vei pallon juuri greenin reunaan. Puttasin hyvän putin reiän lähelle, joten jälleen bogey.

Nelonen (PAR4 361m, hcp3): En osunut palloon kunnolla, mutta pallo lensi kuitenkin raffiin lähes väylälle. Matkaa greenille jäi 170 m. Raffista en saanut kunnon lyöntiä ja pallo päätyi raffiin noin 80 metrin päähän lipusta. 52:lla sain pallon tippumaan metrin päähän lipusta, mutta pallo valui ainakin kolmen metrin päähän. Yksi putti vei pallon jälleen reikää viistäen ohi, tulokseksi tuli bogey.

Viitonen (PAR4 347m, hcp5): Jälleen hieman huono osuma palloon, mutta pallo lensi kuitenkin väylälle. Lipulle jäi kuitenkin matkaa pari sataa metriä ja edessä oli tuuhea puu. Päätökseni oli siirtää pallo noin satkun päähän lipusta ja saada sieltä hyvä lähestyminen greenille. Putille jäi mittaa ainakin viisi metriä, joten jälleen hyvä putti reikää viistäen ohi. Tuloksena bogey.

Kuutonen (PAR3 171m, hcp13): Hyvä avaus neljän metrin päähän lipusta, hyvä putti aivan reiän ohi, ja tulokseksi päivän ensimmäinen par.

Seiska (PAR4 244m, hcp17): Avaus päätyi raffiin puiden keskelle. Kakkoslyönti oli söpsö ja vasta kolmosella olin greenillä. Parputti hienon hienosti ohi, joten jälleen bogey.

Kasi (PAR4 343m, hcp14): Avasin vasemman ampparin viereen raffiin, josta sain pallon greenille noin viiden metrin päähän reiästä. Birdie hiuksenhienosti ohi, joten toinen par.

Ysi (PAR3 178m, hcp12): Avaus ei yltänyt aivan greenille, mutta hyvällä chipillä sain pallon alle kahden metrin päähän reiästä. Tarvitsin kuitenkin kaksi puttia, joten bogey.

Kymppi (PAR4, hcp16): Avasin noin 80 metrin päähän lipusta, mutta vastatuuli otti lähestymiseen niin, että jäin jopa hieman greenin ulkopuolelle. Tarvitsin kaksi puttia pariin.

Yksitoista (PAR4 343m, hcp15): Avaus päätyi noin 170 metrin päähän greenistä. Hyvä lähestyminen lennätti pallon aivan greenin kanttiin lyhyeksi leikatulle alueelle. Chippi suoraan pallon kylkeen, jolloin pallo oli greenin toisella puolella raffissa. Sieltä sain putilla pallon aivan reiän vierestä ohi. Siis bogey jälleen.

Kaksitoista (PAR5 448m, hcp8): Avasin maakaasuputken merkkipaalun lähelle, mutta huolimaton kakkonen johti rinteeseen, josta matkaa olisi ollut pari sataa greenille. Suoraa lyöntiä en edes harkinnut vaan nostin pallon bunkkerin eteen. Siitä chippi vei pallon ylärinteeseen pari metriä reiästä. Myötämäkiputti lirui aivan reiän vierestä. Siis bogey!

Kolmetoista (PAR4 335m, hcp10): Avaus oli jälleen noin 150 metriä greenistä. Lähestyminen kantoi greenin kanttiin. Huono chippi ja puttailu reiän ohi toivat korttiin kierroksen ensimmäisen tuplabogeyn.

Neljätoista (PAR4 356m, hcp2): Avasin vasemmalle, josta nostin mäen päälle ja jatkoin greenin kanttiin lipun tasalle. Jälleen putti niukasti reiän ohi ja tarvitsin toisen putin bogeytulokseen. Pelikaverit vetivät suoraan metsän aukon kautta parit!

Viisitoista (PAR4 303m, hcp6): Avauksessa en osunut kunnolla palloon, en itse edes nähnyt, minne se päätyi. Pelikaverit kuitenkin olivat nähneet! Se löytyi vasemmalta kallion vierestä pitkästä ruohosta. Koukin pallon sieltä väylälle ja jatkoin greenin lähelle bunkkereiden väliin. Jälleen chippi oli huono ja jäin kauaksi lipusta. Parilla putilla tulokseksi tuli tuplabogey.

Kuusitoista (PAR5 492m, hcp4): Avaus oli hieman liian ahne ja pallo jäi raffiin tien ja väylän väliin kivikon kohdalle. Raffi vei voimia lyönnistä ja seuraavaa lyöntiä jouduin koettamaan parista sadasta metristä. Lipulle jäi kuitenkin matkaa vielä viitisenkymmentä metriä, joka on inhottava matka minun kalustolle ja taidoille. Jälleen oli hyviä putteja runsaasti, mutta viimeistä lukuun ottamatta menivät niukasti ohi tai jäi lähelle. Tulokseksi kirjattiin tuplabogey.

Seitsemäntoista (PAR3 131m, hcp18): Avaus lensi greenin kanttiin oikealle, sieltä chippi vei melkein reikään, mutta par syntyi. Saimme kaikki aikaan parit!

Kahdeksantoista (PAR4 374m, hcp7): Avaus lensi hyvin väylälle, kun en ollut liian ahne. Matkaa greenille jäi pari sataa metriä. Hyvä lähestymislyönti toi pallon greenin eteen, josta chippi vei jälleen ylärinteen puolelle alle kahden metrin päähän. Myötämäkiputti lirui hiljaa ja jälleen läheltä ohi lähes metrin päähän reiästä. Bogey syntyi.


Yhteenveto: Taisin olla kisan vanhin pallon tuuppaaja, joten sinänsä tulos 90 on OK ja varsinkin sijoitus 12. Kuitenkaan en pystynyt pelaamaan lähellekään tasoitustani ja suurin ongelmani oli se, että ne läheltä menneet putit eivät uponneet - ei edes osa niistä. Kysymys ei ollut siitä, että olisin putannut huonosti vaan siitä, että muihin kisailijoihin nähden lyhytlyöntisenä jouduin lähestymään ihan liian pitkillä mailoilla, jolloin tarkkuus on paljon huonompi. Putit jäivät vain niin pitkiksi, että huonompana päivänä niitä en reikään saanut. Siis valkoisilta ei meikäläistä enää nähdä pelaamassa. Jos joku näkee, niin tulkoon vetämään hihasta pois.

Ainakin toistaiseksi tulen avaamaan pääsääntöisesti keltaisilta ja satunnaisesti punaisilta. Sinisiä en ole vielä tullut kokeilleeksi.

Ilma oli todella hieno ja kenttä viimeisen päälle hyvässä kunnossa. Siihen ei siis pelini karahtanut.

 
Kisan voitti Vesa Weckström 73, kakkonen oli Oskar Saraste ennätystuloksellaan 75 ja kolmoseksi pelasi Miko Saraste 79. Siis nuoret veivät kisan, kuten kuuluukin. Oskar käy vielä peruskoulua, Mikosta tuli juuri lukiolainen, eikä Vesaakaan vielä ikä paljon paina.


ja jatkuu…

Unikeonpäivänä saimme pelata keltaisilta senior openissa. Bruttotulokseni oli 91!

Siis tulos oli lyönnin huonompi kuin valkoisilta lauantaina. Tiiauspaikalla ei siis näytä olevan merkitystä tulokseen näin pienellä otoksella, mutta pelatessa olin kyllä enemmän kotonani, kun sain paiskia keltaisilta. Avaukseni olivat ihan hyviä, joten tulos kehittyi muilta pelin osa-alueilta. Sää oli kyllä lauantaina paljon parempi kuin maanantaina. Silläkin lienee pieni merkitys.

 
Ihan lyhyt referaatti maanantain kisasta:

Ykkösellä tuuli kantoi pallon oikealle raffiin. Ajattelin lyödä rautakuutosella ladon yli, mutta käteeni tarrautuikin hybridi, jolla yritin ladon oikealta puolelta. Raffi vei lyönnistä sen verran voimaa, että pallo jäi outiin. Tuloksena kakkospallon par eli seska.

Nelosella kakkoslyönnille jäi mittaa vain pikkuisen runsas sata metriä. Rennolla lyönnillä olisi helposti pitänyt olla greenillä, mutta pallo olikin outissa vasemmalle, siis muunkin sössimisen jälkeen korttiin kirjattiin tripla eli seiska.

Neljällätoista löin kakkosen liian ahneella linjalla ja pallo lensi vasemmalle jonnekin koivujen taakse. Palloa ei löytynyt, mutta selvisin kuitenkin bogeyllä.

Kuudellatoista hyvän avauksen jälkeen kaksi huonoa lyöntiä, ensin puu nelosella ja sitten hybridillä, tuloksena tuplabogey. Muuten pelailin par - bogey -tuloksia, paitsi ysillä ja viidellätoista.

Jotta ei pelkästään tulisi muisteltua huonoja tuloksia, niin jotakin hyvääkin.

Ysillä avaus alle metriin reiän yläpuolelle, pirkku! Viidellätoista kakkonen neljään metriin lipusta. Oikea kaltevuuden luku ja voima, pirkku!

 Sen verran takaisin edellisestä jutusta, että Tuusulan senior openissa pelasimme sinisiltä, mutta omalla kentällä en ole sinisiltä pelannut. Tuusulassa olin kakkonen!

 
 
 

Ei kommentteja: