keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

"kuin viimeistä päivää"

Olen istunut viimeiset ajat koneen ääressä ja puhelin korvalla, on ollut liian monta asiaa hoidettavana. Normaalisti nuo olisivat varmasti hoituneet ihan kevyesti, mutta kun tuo toimintakyky on vielä pahasti puolitangossa.

Sain viime viikon perjantaina uudesta kirjastani omat kappaleet. Sen tiimoilta olen lähetellyt sähköpostia tutuille jo ensimmäistäkin kirjaa tavanneille. Matti M:lle ja Olavi K:lle pistin jo aiemmin viestit. Matti ei ole asiaa kommentoinut, mutta hänellä itsellään on ollut oman kirjansa julkistamistilaisuus ja muutakin puhdetyötä, että viestit voivat varmaan helposti jäädä huomiotta. Olen myös yrittänyt pistää vauhtia lehtimiehille, mutta näin kesän kynnyksellä eivät nuo vastaile. Pitäisi mennä toimituksiin kirjan kanssa tyrkylle, mutta siihen ei tällaisella harrastekirjoittajalla ole varaa. Voipi nuo kansanedustajien tuet enemmän kiinnostaa, kuin yhden sällin selviytymisjutut. Aika näyttää, miten sen toisen käy! Yhden kommentin olen jo saanut ja se oli siinä mielessä rohkaiseva, että lukijalle oli välittynyt se tunnelma, jota kirjoittaessani tavoittelin. On kuitenkin täysin erilainen kuin ensimmäiseni oli.

Toinen työllistävä asia on ollut äidin hautajaisten järjestäminen. Eikä siihen kuulu pelkästään hautajaistilaisuus, vaan kaikki arkun valinnasta alkaen. Vainajan nouto sairaalasta, haudan kaivattaminen, kirkonkellojen soitot, milloin ilmoitetaan kirkoissa, milloin seurakuntauutisissa, virsien valinta, papin preppaaminen, kuolinilmoituksen ja kutsun laadinta, tarjoilut, kukat, valokuvaus jne. Mitähän on vielä tekemättä. No ne kuulen sitten 19.6. Toivottavasti äiti saa näköisensä lähtötilaisuuden!

Tänään kävin golfaamassa kierroksen. Taisi olla 6. täysi kierros tänä kesänä. Yksikseni pyörittelin palloa pääasiassa väyliä pitkin, joten kierroksen selvitin reilusti alle kolmen tunnin. Lyöntejä tuli 96 eli 6 yli tasoitukseni. En ole vielä kertaakaan tänä kesänä päässyt pelaamaan tasoitukseeni. Tänäänkin mietin, että minun oikea tasoitus olisi varmaankin jossakin 20:n tasolla, mutta ehkäpä vielä loppukesästä pääsen lähemmäs 90:n lyönnin tulosta. Eipä tuosta leipä ole kiinni, joten siinä mielessä en asiaa sure. Seuraava kierros tullee sitten joskus heinäkuun alkupuolella.

Ei kommentteja: