sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Uusi kirja valmis!


Tai ei tietenkään vielä kirjana, mutta sisältönä.
Painoin retukkaa eilen vähän ennen Formula 1:n lähdön hetkeä viimeisen kerran uuteen kirjaani liittyen. Sinne Saksan maalle kustantajalle olin saanut lähtemään aineiston monen yrityksen jälkeen. Neljä kertaa lähetin koko paketin ja viimeisellä kerralla pääsin esikatseluun tutkimaan virheitä. Ja olihan niitä joitakin, joten vielä viidennen kerran paketti oli pistettävä eteenpäin. Lähetys vei aikaa noin tunnin, joten viisi tuntia bittejä virtasi koneestani lauantain ja sunnuntain aikana Saksaan. Kirjan sisällys on 167 Mtavua, joten melkoisesti bittejä tuollaiseen 224-sivuiseen kirjaan sisältyy.

Syyt, miksi vastaanotto nirsoili, oli ihan minusta kiinni. Koska kirjaan tulee melkoisesti kuvatuksia, niin ensin vastaanotto rutisi muutamien kuvien resoluutiosta pariin otteeseen, sitten kerran se totesi sivun olevan 3 mm liian leveän.


Tuo muutaman kuvan resoluutiovirhe otti päähän. Minulla oli kovalevyrikko joku aika sitten ja tietenkin juuri ne kuva menivät sen tien, kun en ollut viitsinyt ottaa tiedostoista kopioita muualle. Ja sitten jouduin tekemään sen, mitä ei koskaan pitäisi tehdä. Otin näistä murheenkuvista skannerilla vedokset, joita sitten käsittelin kuvankäsittelyohjelmalla siten, että resoluutiota sain lisää. Laatu meni heikoksi! Onneksi ne eivät ole kirjan kantavia kuvia, joten hammasta kiristellen jouduin tyytymään tilanteeseen. Katsoin, että on parempi olla mukana joku huono kuva kuin poistaa ne kokonaan.


Uusi kirja kuuluu kahleet -sarjaan. Ensimmäinen oli syksyllä 2007 julkaistu "kairoilta kahleisiin" ja tämä eilen kustantajalle lähetetty on sarjan toinen ja vimeinen 17.6. minun 60-vuotispäivänäni julkaistava "kahleet murtuvat". Kuten nimestäkin voi päätellä, niin kirja on paljon optimistisempi kuin oli tuo ensimmäinen. Missään tapauksessa en halua sanoa, että tilanne olisi täysin hallussa, mutta näkyvissä on selkeästi merkkejä paremmista ajoista.
Eilen illalla kävimme kävelemässä golfkentän läpi, ja huomasin, että pää oli tyhjä. Pelistä ei tullut mitään. Olivat viimeiset vuorokaudet niin työntäyteisiä, että tällainen huonokuntoinen sippasi niin henkisesti kuin fyysisestikin!


Varsinaista kirjan julkaisutilaisuutta ei ole, koska äitini hautajaiset ovat 19.6. Olemme järjestelemässä hautajaisia Suomussalmella 17.6. Mitään syntymäpäiviäkään en järjestä. Omistan tuon ajan ja kirjani äitini muistolle!


Kustantaja on edelleen Books on Demand GmbH, Helsinki (http://www.bod.fi/).


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei Alpo,
Toivo on toisen kirjan lukenut ja kertonut siitä joitakin kohtia, missä juuri on lukemassa. Minä olen selannut kirjaa lähinnä katsoen kuvia ja kun olen todella huono lukemaan kirjoja, ajattelin lukea loppuosan, kun rakentaminen on niin teknistä, että se tuskin 'aukenee' eli lukeminen voi olla liian hidasta, jos itsepäisesti luen alusta sivu sivulta. (Lastenhoitoa on tiedossa lähiviikkoina, joka vie ajan kokonaan silloin.) - Kaleville tilasin samalla toisen kappaleen ja Toivo vei sen hänelle juhannuksen jälkeen. Hyvä, että kirjoittaminen toimii terapianakin. Tekee aina hyvää saada ajatukset järjestykseen siinä kun niitä kirjoittaa näkyvään muotoon. Terveisiä myös Toivolta! Kaarina