sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Paukapääkö liikenteessä


Ei ymmärrystä
Kävin perjantaina Hirvihaarassa ja paluumatkalla vastoin normaalitapojani ajoin moottoritietä takaisin kotiin. Tulin siis Hyvinkääntieltä Mäntsälän eteläisen rampin kautta motarille, jossa oli harvakseltaan liikennettä pohjoisen suuntaan. Vetoketjuperiaatteella pääsin hyvin pakettiauton ja punaisen Hondan väliin. Asettelin pilotin maksiminopeudelle ja oikeaa kaistaa laskettelin menemään. Vasenta kaistaa ohitteli porukkaa koko ajan, mutta takana tuleva Honda pysyi sopivan matkan päässä perässä.
Kun Mäntsälä P lähestyi, niin Honda siirtyi vasemmalle kaistalle ja lähti ohitukseen, kunnes yllättäen kääntyikin eteeni. Juuri ja juuri ehti kääntymään eteeni rampille. Silloin paljastui auton perästä teksti Type R. Kuljettaja halusi kaiketi näyttää minulle tuon tekstin!

Jos ajaa noin erikoisella autolla, niin silloin täytyy olla pokkaa ajaa paljon normaalia huolellisemmin ja muut huomioiden, muuten kaahailu herättää vain ärsyyntymistä positiivisen huomion sijasta. Ainakin minä koen liikenteen paikkana, jossa ei missään tilanteessa ole millekään ylimieliselle näytölle sijaa. Toisaalta paukapäitä on ollut aina, ja tuskinpa meikäläisen vaatimaton blogi mitään muuttaa, mutta olenpahan aina silloin tällöin yrittänyt asian puolesta höyrytä.

 

Ei kommentteja: