maanantai 10. joulukuuta 2012

huuli pyöreänä

Uudesta romaanistani "rajalla" tulee mukavasti positiivisia palautteita ja hyviä arvosteluja, mutta myyntiluvuissa se ei ainakaan vielä ole näkynyt. Ilmeisesti minun kirjani lukijoilta ei tieto lähde kiirimään ystävä- ja tuttavapiiriin samalla tavalla kuin esimerkiksi tähtien kirjojen lukijoilla - niistä vain kaiketi puhutaan ja kirjoitetaan. Itselläni pitäisi olla pokkaa ja voimia koettaa mennä joka käänteessä kertomaan kirjasta tai jopa markkinoimaan sitä, mutta olen todella huono myyntimies.
Kirjaa on kuitenkin myynnissä jopa oikeissa kirjakaupoissa ihan hyllyssä, mutta nettikaupoissa niitä on satavarmasti. Tai sitten kirjaani lainataan kirjastoista!

Itsenäisyyspäivä on ohi. Itse juhlin sitä päivällä ensimmäisellä hiihtolenkillä näillä lumilla ja illalla katsoin "tuntematonta" jälleen kerran. Pieniä paloja näin myös linnan juhlista ja jälleen olin ihan tyrmistynyt. Niidenhän piti olla 95. itsenäisyyspäivän kunnianosoitus, mutta ohjelmasta tuli mieleen aivan muut asiat. Siellä näyttikin olevan vain pukujen näytökset ja kauneuskilpailut. Niillä ei ole kovin paljon yhtäläisyyksiä niihin tapahtumiin, joilla Suomi itsenäisyytensä säilytti. Silloin olivat pääosissa henkensä alttiiksi panneet, resuisissa armeijan tamineissa työtään tekevät sotilaat ja harmaissa lottapuvuissaan tukitoimintoja täysipäiväisesti hoitavat naiset.
Ajattelin siinä katsellessani, että miltähän tuntui normaalinnäköisestä linnaankutsutusta, kun toimittajat etsivät vain sitä illan näyttävintä pukua ja komeinta paria. Ne varsinaiset ansiot juhliin osallistumisessa kun jäivät täysin pimentoon!

Olen ikäni miettinyt, että miksiköhän yrityksen pitää aina kasvaa. Miksi ei riitä, että viivan alle jää mukava siivu yrittäjälle palkkioksi riskin ottamisesta. Kun yrittäjä joutuu pakkorakosessa kasvattamaan yritystään lainarahalla, ja tuleekin taantuma tai lama, niin yrityshän on alta aikayksikön pankin hoteissa ja yrittäjä konkurssissa.
Toinen yrityksiin liittyvä kupla tulee pörssimaailmasta. Vaikka yrityksessä olisi kunnon meininki, ja viivan alle jäisi mukava positiivinen tulos, niin pörssikurssit voivat olla ihan mitä tahansa. Siinä on yrityksen toimarilla ja hallituksella naurussa pitelemistä, kun pitäisi saada tilapäisesti käyttöpääomaa markkinoilta, mutta eipä sitä tule, kun pörssikurssit ovat yrityksen kohdalla alamaissa. Tai jos tulee, niin rahan hinta on ihan muuta kuin jollakin huithapeliyrityksellä, johon kuitenkin pörssimaailmassa luotetaan, vaikka koko yritys olisi käytännössä pelkkää ilmaa. Tässäkin on kysessä jonkinlainen kauneuskilpailusta, toiset yritykset ovat pörssimaailmassa seksikkäämpiä kuin toiset. Pörssikurssithan ovat pelkkiä mielikuvia!

Lukioitakin on kilpailutettu iät ajat, on tehty listoja, miten oppilaat ovat kirjoituksissa pärjänneet ja pantu koulut järjestykseen. Nyt on sitten tehty rankkaus toisella perusteella. Miksikähän median pitää järjestää kisa tuossakin asiassa? Kyseessä ovat kuitenkin vai perusopinnot, joka ei ole oikeasti vielä mitään. Vasta jatko-opinnot ja menestyminen työelämässä näyttävät jotakin koulujen onnistumisesta!

Missähän se reilu meininki oikein on?

Ei kommentteja: