torstai 9. marraskuuta 2017

Kesästä 2017






                                Sorjan viimeinen mökkikeikka
                               Väriä lansitaivaalla
                               Menoa Hirvihaarassa

Kesän mentyä

Edellisen kerran päivitin blogiani keväällä, mutta silloin läpiluotasin elämääni pitkältä ajalta. Tuntui, että ei ole oikein mitään kirjoitettavaa, vaikka tukka putkella mentiinkin sinne sun tänne.
Pääosassa oli golfharrastus, kun keväällä kentälle pääsin. Talvi oli ollut huono kentille, niin myös kotikentällemme Hirvihaarassa. Oli se huonohko hiihtoharrastukseenkin, mutta siihen on kai syytä tottua yhä enenevässä määrin.

Talvella kentällemme hangen päälle leviteltiin hiekkaa. Kun kevät koitti, hiekasta hienoin osanen meni veden mukana jonnekin, mutta karkeampi rae jäi kentälle. Hiekka on minulle ollut aina kirous pelin suhteen. Kun koetan välttää kontaktia hiekkaan ja yritän välttää mailan kärsimistä, niin tulee hirveitä kylkkäreitä. Kesän mittaan hiekka kyllä häviää nurmen kasvaessa, mutta lyönti ei tahdo parantua. Vasta kesäkuunlopulla sain joitakin kierroksia onnistumaan. Pahinta kuitenkin oli se, että niin kauniit ja hyvässä kunnossa olleet greenit eivät olleetkaan edellisten kesien terässä. Eihän kaljut paikat minun peliä juuri heikentäneet, mutta joka kerta otti silmään, kun peli niille muutamille huonokuntoisille greeneille oli edennyt.

Kilpailin melko paljon, yritin pitää pääpainon suuremmissa kilpailuissa, siksi kiersin M65 Touria ja vastaavan ikäluokan SM:t. Toki tulihan niitä kisoja paljon muitakin. M65 Tourin ensimmäinen kisa oli Meri-Teijon kentällä, jossa en ollut pelannut koskaan. Ajoin sinne aamulla, pelasin kierroksen ja palasin illalla kotiin. Ryhmän kaverit olivat pelanneet kentällä aiemmin, joten heiltä tuli hyviä neuvoja, mutta monta kertaa jouduin turhaan vesiesteeseen, bunkkereihin lukuisia kertoja ja jopa muutaman kerran outtiinkin. Eihän sellaisella pelillä tulosta synny, mutta en ollut edes viimeinen. Sitten pelattiin Lakistossa, jossa olin käynyt pari kertaa aiemmin. Varsinaisia yllätyksiä pelissä ei ollut, löin palloa hyvin, mutta viimeistelyssä oli puutteita. Kuitenkin joitakin pisteitä tuli. Olin suht tyytyväinen.
SM:t olivat Kartanogolfissa Joroisilla. Kerran olin kentän aikaisemmin pelannut, mutta enhän kenttää hallinnut, vesiesteet olivat kompastuksina. Löin palloa hyvin, mutta en oppinut, minne olisi ollut turvallista lyödä.
M65 Tourin viimeinen kisa oli kotikentällä, mutta kisa alkoi surkeasti, kun heti ykkösellä pamahti kasi ja viitosella peräti 11, siinä se kisa oli, vaikka, muut väylät menivätkin kohtuullisesti.
No ensi kesänä sitten M70 -sarjassa, jos terveys sallii.
Puutteina oli koko kesän se, että en saanut lähestymisiä tarpeeksi lähelle lippua, tuli vähintään kaksi puttia, pirkut eivät uponneet tarpeeksi usein.
96 kierrosta kaudella tuli.

Mökillä vietettiin juhannuksen aikoihin toista viikkoa. Pääasiassa tyhjensimme Pikkulan ja kuskasimme tavaroita kaatikselle, kierrätykseen tai mökille. Yöt olivat melkoisen kylmiä, mutta lämmön puolella kuitenkin. Sorjakin oli viimeistä kesää mökillä, kun syksyllä jouduttiin siitä luopumaan. Sorja tuli niin sairaaksi, että ei ollut enää mitään syytä sitä rääkätä. Harmi tietenkin on suuri, mutta se on kuitenkin elämää.

Mäntsälässä julkistettiin kuvakirja Suomi 100 -hengessä. Minultakin pyydettiin kirjaan kuvia ja niitä sinne lähettelin. Olihan niitä siellä kymmenkunta, palkkioksi sain kolmenkympin kirjan omakseni Kirsti Mannisen omistuskirjoituksella.

Muutama viikko sitten aloin kirjoittaa uutta romaania. Jouduin muuttamaan aiheen fiktiiviseksi tarinaksi, kun historialliseen romaaniin en saanut tarpeeksi tukevaa aineistoa kasaan. Tämän uuden kirjan tarinan syntymisessä minulla on aivan uusi lähestymistapa. En etukäteen suunnitellut kirjaa, kuten aiemmin olen tehnyt. Olen mietintämyssyssäni kartoittanut tapahtumia, joita tekstissä aion käsitellä. Aamuisin kiipeän kammiooni ja lähden siitä, mihin edellisellä kerralla päädyin. Tähän asti on toiminut hyvin, mutta saa nähdä, mikä on sitten lopputulos. Taidekirjaa en edelleenkään edes yritä saada aikaan, mutta toivottavasti saan kudottua hyvän tarinan. Se riittäisi minulle.


Ensi viikolla minulle on luvattu aika Hyvinkäälle operaatioon, se tarkoittaa sitä, että jonkin aikaa menee, että pystyn kirjoittamaan, mutta toiveena on, että hiihtokauden alettua olisin sellaisessa kunnossa, että laduille pääsisin.

Ei kommentteja: